Op maandag 7 oktober hebben onze collega’s Jan-Aart (Sous-chef in het Landhuis) en Lars (kok in het Koetshuis) deelgenomen aan de kookwedstrijd van Ecofields. Alle deelnemers hebben een mysterie box ontvangen en de opdracht gekregen om hiermee hun creativiteit te tonen. De jury heeft ons uitgeroepen tot winnaar van de Ecofields Kookwedstrijd. Top gedaan, Jan-Aart en Lars!
Jan-Aart en Lars hebben gekozen voor de bereiding van:
Amuse
Een bonbon van gepekeld staartstuk met daarin tartaar van staartstuk
Een tortilla van maïsgries met crème van yoghurt en maïs, poeder van gerookte paprika en popcorn van maïs
Hoofdgerecht
Opgebonden nek, zacht gegaard op de smoker met kruiden een afgegrild op de Big Green Egg. Stoof van borstomvang met paddestoelen en crunch van panka met charcoal in beurre noisette, daarbij mousseline van aardappel en rucola, gemarineerde snijbiet, gerookte biet, bitterbal van boerenkool met spekjes, bieten vinaigrette, afgemaakt met een saus van Rhederoords eigen blond bier ‘Het Geheim’.